Att resa med Skånetrafikens biljetter till Ven

• Periodbiljetter 30-dagar köpta i Skånetrafikens app med zon som omfattar hamnarna Landskrona och Ven gäller för överfart ombord. Om passagerare med periodkort vill ta med sin cykel ombord köps cykelbiljett antingen i Ventrafikens webbshop eller i biljettluckan. 

• Enkel-, 24-timmars- och 72-timmarsbiljetter köpta i Skånetrafikens biljettsystem gäller inte för resa med Ventrafiken. 

• Serviceresor. Innehavare av Serviceresekortet reser fritt på Skånetrafikens bussar och tåg samt för bokade resor ombord i Ventrafikens fartyg. Biljett måste bokas hos Ventrafikens biljettkontor och kan därefter e-postas till kund eller hämtas på biljettkontoret eller i rederiets biljettautomater. Tillsammans med biljetten måste resenären vid ombordstigning också visa upp sitt giltiga Serviceresekort. Innehavare av Serviceresekortet har rätt att ha en ledsagare med sig på resan. Ledsagaren måste också ha en biljett för att få resa fritt. Utan biljett hänvisas till ordinarie taxa.
 
• Öresund Runt-biljetten gäller inte och ger ingen rabatt på Ventrafikens båtbiljetter.

• Seniorkort gäller inte och ger ingen rabatt på Ventrafikens båtbiljetter.

• Skånetrafikens sommarbiljett gäller inte och ger ingen rabatt på Ventrafikens båtbiljetter.

Ska du åka buss på Ven blir det billigast om du köper biljett i appen. Mobiltäckningen kan vara dålig på Ven så om du vill köpa bussbiljetten i appen kan det vara bra att göra det i förväg. Sedan aktiverar du bara biljetten när du ska åka. Aktivera kan du nämligen göra även utan täckning.

Här finner ni mer om Ventrafikens biljettpriser. Vill ni veta mer om hur ni bokar er resa kan ni läsa det här.

Mer om Skånetrafiken kan ni läsa här.