Ven har många aktiviteter att erbjuda sina besökare. Exempelvis kan vi rekommendera ett besök på det moderna Tycho Brahe museet som omges av en vacker renässansträdgård, för golfspelaren finns här en vacker 9-hålsbana, fotbollsgolf erbjudes den som hellre spelar med fötterna och är du sugen på något mer stillsamt kanske en massage kan passa. På Ven finns också ett Whiskydestilleri som erbjuder såväl guidade turer som whiskyprovningar.

3-6 kamper & Venexpeditioner m.m. (ingår i Allt om Ven)
På Gamlegård finns ett 20-tal aktiviteter såsom lerduvor, mc-race, pistolskytte, bungy-run, pilbågsskytte och en del teambuildingaktiviteter.
 
Fotbollsgolf (ingår i Allt om Ven)
Spela en runda på vår fina 18 hålsbana, varför inte avsluta med ett dopp i vår swimmingpool och/eller spela lite beachvolleyboll. 

HvenAlpacka
HvenAlpacka erbjuder trekking med de underbara alpackorna och här finner ni också en liten butik som är fylld av de mjukaste garnerna som man kan tänka sig. Givetvis 100 % aplacka. 

Konstnärsgården Marielund 
På Konstnärsgården Marielund finner du konst både i parken och i galleriet. Konstnärsgården Marielund erbjuder även målarkurser och har rum till uthyrning.  

Nämndemansgården
Välbevarad hembygdsgård som är väl värt ett besök speciellt om du är intresserad av att lära dig mer om Vens historia och fornminnen.

Skåneleden: Ven runt
Vandra Ven runt, den välskyltade Skåneleden erbjuder en 12 km lång rundvandring.

S:t Ibbs Golfklubb  
Vens vackra 9-hålsbana och i caféet serveras det hemlagat och hembakat. 

Spirit of Hven Backafallsbyn 
Öns berömda whiskydestilleri som erbjuder guidade visningar i destilleriet och unika whiskyprovningar med föreläsning, anekdoter och överraskande dataljer.  

Tycho Brahe-museet 
Mitt på Ven i före detta Allhelgonakyrkan ryms Tycho Brahe-museet som omges av den vackra rekonstruerade renässansträdgården. Här kan ni även besöka Tycho Brahes underjordiska observatorium Stjerneborg och den idéhistoriska lekparken.   

Venkajak
Venkajak hyr ut havskajaker – välkomna att upptäcka vackra Ven från havssidan. 
   
Äventyrsarken

Äventyrsarken erbjuder rundturer med häst och vagn, turridning på ardenner, teambuilding i form av sjukamp, höglandsbana med mera.